top of page

Troost & Geluk
voor 

Schrijver & Lezer

Wat houdt de blog precies in?

Wij zoeken naar mensen die hun verhaal willen delen middels een blog, verhaal, artikel. Op deze manier kunnen mensen verhalen lezen van ervaringen en life events.

Wat gaf hen in die tijd Troost en geluk of kracht? Hoe kregen de gebeurtenis letterlijk of figuurlijk een plekje? 
Op deze manier hopen we elkaar te mogen inspireren; 
De lezer haalt troost of geluk uit het lezen - De schrijver haalt geluk of troost uit het schrijven... 

 

Hoe moet ik het opzetten?

Hier zijn geen regels voor, maar misschien helpt een opzetje jou:

  • Wat was je ervaring of life event(s)?

  • Wat waren je gevoelens hierbij?

  • Wat bood jou troost, geluk of kracht?

  • Hoe kijk je er nu op terug? Wat heeft je geholpen? Heeft het je iets gebracht of geleerd? etc.

 

Mag het anoniem?

Wij hebben er voor gekozen om geen anonieme verhalen te plaatsen. Zo kunnen mensen wellicht nog meer steun (h)erkenning en troost vinden.

 

Mag er een foto bij?

Wij plaatsen soms graag foto’s bij het verhaal om er nog een mooier geheel van te maken. Wil je dat niet? Geen probleem natuurlijk.

Hoe lang moet de blog zijn?

Daar is geen standaard voor. De eerste blog op de website is ca 300 woorden, dat is een hele korte blog. Als je wat te vertellen hebt kom je daar al heel snel aan. Bedenk dat als het té lang is, mensen misschien niet zo snel beginnen met lezen. Schrijf je verhaal vanuit je hart, wij kunnen het altijd inkorten.

 

Krijg ik iets voor de blog?

Met de blog hopen we elkaar iets te geven. Je doet een gift aan de lezer. Inspiratie, hoop, (h)erkenning of troost. Tevens kan het schrijven een cadeautje aan jezelf zijn; aandacht voor jouw life event!

 

Wordt mijn blog zeker geplaatst?

We hebben de luxe dat we kunnen kiezen uit verhalen. Dat betekent dat we altijd op zoek gaan naar de blogs die het meest aansluiten op de website. Kiezen we er voor jouw blog niet of nog niet te plaatsten? Natuurlijk zegt dat niets over jouw persoonlijke ervaring. Ieder levens gebeurtenis en verhaal doet er toe! Maar wellicht is er een andere plek, waar jouw verhaal beter past.

 

Wordt de blog helemaal geplaatst zoals ik het heb geschreven?

Soms is een blog te lang of staan er dingen in die niet helemaal passend zijn op de website. We geven dan een terugkoppeling met de vraag of we het aan mogen passen om het toch te kunnen plaatsen. Wil het dan niet plaatsen? Geen probleem natuurlijk!

 

Ik twijfel…

Misschien is het spannend om je persoonlijke verhaal te delen met ons. Als je twijfelt adviseren wij je nog even te wachten. Misschien heb je nog wat meer tijd nodig of wil je eens beginnen met jet te laten lezen aan een vriend of vriendin.

Ik twijfel of mijn thema past...

Je kan een korte omschrijving naar ons mailen voordat je een heel verhaal stuurt. Je ontvangt dan altijd een reactie of antwoord op je vragen.

 

En nu?

Spreekt bovenstaande je aan en ben je nog steeds enthousiast? Stuur ons dan jouw verhaal naar info@troostengeluk.nl en we komen zsm. met een reactie, of we jouw verhaal plaatsen.

 

 

 

Veel schrijfplezier!

bottom of page